top of page

OVER MIJ

Mijn naam is Lonneke Emans. Samen met mijn partner Francy op het Roodt ben ik woonachtig in Reuver.

Ik geniet van mijn kinderen en kleindochter, bijzondere ontmoetingen, fijne gesprekken en een heerlijke kop thee.

Daarnaast luister ik graag muziek, ben ik regelmatig creatief bezig of lees een boek. Op professioneel en persoonlijk gebied ontwikkel ik mezelf voortdurend.

Mijn inspiratie

Ik hou van stille zondagochtenden, zonsopgangen, Hollandse luchten en wandelen in de natuur. De natuur is een inspiratiebron. Een Secure Base. De ruimte die ik om me heen ervaar geeft ruimte in mijn lijf en hoofd. Ik raak verwonderd door het moois om me heen. Het is een moment van bezinnen, terugtrekken in de stilte. De natuur oordeelt niet maar luistert alleen. Met mijn telefoon maak ik foto’s, op gevoel, om mijn belevingen visueel vorm te geven.

Mijn achtergrond

Na mijn Havo studeerde ik ergotherapie. Het vak waar ik in 2024 afscheid van heb genomen.

Als ergotherapeut kwam ik in contact met cliënten die te maken krijgen met thema's rondom verlies en rouw. Hierbij kun je denken aan verlies van lichaamsfuncties, psychosociaal welbevinden, vrije tijdsinvulling en dat wat er niet genoemd is maar wel voor wanorde kan zorgen in het leven van de cliënt. En precies naar die wanorde werd ik steeds meer nieuwsgierig. Waar gaat de wanorde van deze client eigenlijk echt over? Waar raken de triggers in het nu de pijn, het verlies in het verleden?

De laatste jaren ben ik mij verder gaan ontwikkelen en specialiseren in het psychosociale aandachtsgebied rondom de client zodat ik beter in staat ben aan te sluiten bij de échte behoefte van de client en familie.

Geboeid door hun unieke levensverhaal en menselijk gedrag werd mijn nieuwsgierigheid steeds meer geprikkeld. Ik ontwikkelde een actieve luister houding en leerde mijn interventies steeds beter af te stemmen op de daadwerkelijke behoefte van de client. Vaardigheden die mij nu goed van pas komen, om samen met jou, de essentie helder te krijgen waar jouw ervaren ongemak echt over gaat.

Als ik terugkijk, is onbewust in mijn reis als ergotherapeut een eerste zaadje geplant als basis voor dat wat ik wil uitdragen in mijn praktijk. Oprechtheid, betrokkenheid en aanwezigheid voor jou als mens afgestemd op jouw mogelijkheden en behoeften.

 

Een persoonlijke ontmoeting met mij zelf

In 2018 kom ik in een confrontatie terecht en raak overspoeld door emoties die ik niet kan plaatsen. Enkel tranen, geen idee waarom. Het verwart, ik voel een leegte. Ik heb misschien wel voor het eerst gemerkt dat ik mijn gevoel niet kan negeren en er ook naar te handelen heb.

Het is de aanleiding voor een reis terug naar binnen. Mezelf openstellen voor alles wat zich aan dient. Toen niet wetende wát dat alles zou zijn. Terugkijkend is dat het begin van mijn reis om mij Welkom te heten in Mijzelf.

 

Ik liep mijn levenslijn terug met pieken en diepe dalen. Ik ontmoette eigen pijn, verdriet, boosheid, gemis van hetgeen ik verloren had, naar verlangd had maar niet gekregen. Ik heb de rauwheid mogen voelen, toelaten, tot in het diepst van mijn vezels, mijn tranen laten stromen tot een diepe snik.

 

In mijn reis tot Secure Base Coach leerde ik de kneepjes van het ambacht. In verbinding met mijzelf en de ander emotioneel risico nemen en tevoorschijn komen met mijn roeping. De buitenwereld laten zien en horen wie ik ben. 

 

Nu mag ik jou, vanuit veiligheid en verbinding, aanmoedigen, uitdagen en inspireren risico's aan te gaan om in vrijheid te leven. Ik laat trilling ontwaken op weg naar ruimte in jezelf.

Mijn reis gaat hier verder over een weg die in wording is! 

20230405_184748.jpg
bottom of page